Слънце и пролетни температури днес

цъфнало дръвче с мартеница

Днес, над по-голямата част от страната, ще е слънчево. Само в източните райони ще има временни увеличения на облачността и ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София – около 12°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 16°, а минималната (-1°), за Банско 16°/3°, Разлог 16°/3°, Дупница 15°/-1°, Кюстендил 16°/-1°, Перник 15°/-2°, Гоце Делчев 18°/2°, Сандански 20°/6° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 18°, а минималните до 3°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се повиши още, ще бъде значително по-високо от средното за март, а по-късно през деня ще започне да се понижава.

Над планините през деня ще бъде слънчево. Ще продължи да духа умерен, по високите и открити части и временно силен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северен вятър, който привечер ще отслабне. Максимални температури по крайбрежието – до 9°-11°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене