Нещастието идва бързо! Дечица изправиха на нокти близките си, на какво е способно едно 5-г. момиченце

7-годишно момченце от Долно Осеново е със счупен череп след падане от велосипед, 5-годишно момиченце от Сандански пък погълна перилен препарат и попадна в реанимация на благоевградската болница.

Малката Ванеса играела в дома си, докато родителите й били на двора. Палавницата попаднала на кутия, в която имало капсули от перилен препарат, и налапала едно пакетче. Докато смучела капсулата, със зъбките си спукала пакетчето и погълнала от препарата. Първа помощ на момиченцето е оказана във филиала за спешна помощ в Сандански. Малко преди полунощ пострадалото дете е прието в реанимация на МБАЛ – Благоевград. „Няма опасност за живота на момиченцето, то е в добро общо състояние”, съобщиха от МБАЛ – Благоевград и припомниха, че опасните препарати трябва да се съхраняват на недостъпно за децата място.

Инцидентът със 7-годишния Дани пък станал в неделя вечерта, детето се возило с велосипеда си, загубило равновесие и паднало в дере. Наранило е сериозно главата си. Консултирано е от специалисти в спешно отделение и с линейка е транспортирано за столичния институт „Пирогов“. „Прието е за лечение в детска неврохиругия. Пострадалото дете е с фрактура в областта на челото, на този етап оперативна интервенция не се налага, адекватно е, остава за интензивно лечение”, съобщиха вчера от „Пирогов“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене