Читатели пропищяха пред Топ Преса: Озаптете Атанас Влахов – Кучето!

Лозя, люцерни, зеленчукови насаждения, овощни насаждения, цели пчелини кошери, поруган гробищен парк и черква, обиди спрямо възрастните хора и заплахи за физическа саморазправа са малка част от щетите, които е причинил на населението на селата Горно Спанчево и Храсна, община Сандански

Ваня ГЕОРГИЕВА
Здравейте!
Излагам ви фактите на случващото се от доста време в община Сандански, по-точно в землищата на селата Горно Спанчево и Храсна. Става въпрос за животновъда Атанас Влахов, с прякор Влашки или Кучето.Има доста едър рогат добитък, около 500бр. Част от пасищата му се намират в землището на село Храсна и затова използва за отправна точка (БАЗА) – село Горно Спанчево. Дотук свършва хубавото. Краварите му често решаваха да не извеждат животните нагоре (село Храсна е старо село, което се намира над село Горно Спанчево) и ги пасяха в землището на с. Горно Спанчево. Лозя, люцерни, зеленчукови насаждения, овощни насаждения, цели пчелини кошери, поруган гробищен парк и черква, обиди спрямо възрастните хора и заплахи за физическа саморазправа са малка част от щетите, които е причинил на населението. Няколко пъти е санкциониран като собственик на говедата – с 20-30 лева (представяте ли си да го глобят 20 лева за унищожен половин декар кромид например – смешно!!!!!).
Вчера (05.06.2016 г.) Влашки тръгва да премества стоката от зимното към лятното пасище. От с. Ново Делчево до землището на с Храсна. Пътят му минава през пасищата на други животновъди, които са се опитали да поговорят с него относно опасността, на която излага стадата им. Има действаща забрана за движение на стада едър рогат добитък (заради нодуларния дерматит), която Влахов решава да не изпълнява.
Минавайки през пасищата на Иван Варивов – животновъд и селскостопански производител от с. Катунци, възниква спор относно маршрута на говедата на Влашки. Следва жесток побой с тояги от страна на хората на Влашки. Пребит е бащата на Иван, а той самият е блъснат от джипа на Влашки. Идва полиция, линейки… резултатът – Влашки продължава със стадото, Иван Варивов и баща му в болница. Няма хепиенд.
От тук нататък започват проблемите на жителите на с. Горно Спанчево.
Отново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене