Окръжен съд – Благоевград реши: Няма свобода за групата на Марто Дебелия, полицаите и сводника остават зад решетките

Окръжен съд Благоевград остави зад решетките сводника Мартин Филипов-Дебелия и сътрудниците му от полицията Петър Кънев и Ст. Филипов. Заседанието на магистратите по обжалване на мярката им за неотклонение „задържане под стража“ се проведе в късния следобед вчера. Въпреки използваната защита от светила в адвокатурата, какъвто е Емил Велинов, полицаите останаха в ареста, където е и техния „ръководител“ Марто Дебелия.

Припомняме, че тримата бяха задържани при специализирана акция, след разработка на вътрешна сигурност, в началото на месеца и обвинени в трафик на хора и сводничество. В Благоевград вече правят залагания, кога полицаите ще излязат на свобода. Твърди се, че една от проститутките е била на подчинение на Мартин, имало обаче и такива, които са използвани от полицията.

Разнопосочни са коментарите, около участието на антимафиота Петър Кънев в схемата, все още негови колеги твърдят, че той „е сготвен“, тъй като не се подал на схеми налагани от познати в двора на полицейската дирекция лица. Кънев се обадил на проститутката, по нареждане, твърдят негови близки.

Дали това е така ще стане ясно в хода на делото, което продължава да се гледа на закрити врата, заради използваните СРС-та. Припомняме, че една жертва на Вътрешна сигурност преди години, полицай от Гоце Делчев, обвинен във връзки с ъндърграунда, по същия начин като Кънев бе оправдан от съда. За Филипов всички са категорични, че отдавна е имало съмнение за неговата дейност.

П. Кирилов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене