Обещано! Строената повече от 10 г. „Неврокоп арена“ отваря врати през юли

Строената повече от 10 години зала „Неврокоп арена“ отваря врати в Гоце Делчев през следващия месец. Съоръжението трябваше вече да работи, но по различни причини анонсираното преди време пускане пропадна. Оказа се, че те не са финансови, тъй като държавата и местната община преведоха необходимите средства в срок още миналата година. Най-сериозен излезе въпросът с вентилационната система, без която залата нямаше да получи нужния лиценз. Тя трябваше да бъде доставена от Германия заради липсата на производител в България. Планираното й пристигане през януари закъсня, а монтажът допълнително забави пусковия срок на сградата. Това бе използвано за изпипването на последните детайли по залата.

владимир москов„Минахме през всички фази в изграждането на мечтаната спортна зала и сме на път да осъществим мечтите на поколения наши съграждани. Имаше различни перипетии, но строителни, монтажни и довършителни работи вече са свършени и сме на финалната права. Сега се набират необходимите документи за Държавна приемателна комисия и получаване на официално разрешение за отварянето на нейните врати за спортисти и фенове. Сигурен съм, че ще се справим с тази задача, ще открием съоръжението и през юли то ще приеме първите събития“, коментира кметът на гоцеделчевци Владимир Москов.

Една от първите прояви в „Неврокоп арена“ може да се окаже Балканиадата по хандбал за юноши и девойки, анонсирана по-рано през годината. Тогава главният треньор и изпълнителен директор на ХК „Пирин“ /ГД/ Николай Пиргов обяви, че от българската федерацията нямат нищо против да предоставят домакинството на престижната надпревара.

N.-PIRGOVstruma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене