Спецполицаи щурмуваха бТВ, изкараха Емо Чолаков с белезници

Зрелищен арест в центъра на София. Спецполицаи от ГДБОП атакува сградата на бТВ и изведе с белезници синоптикът Емил Чолаков. Това съобщиха потресени очевидци. По пътя Чолаков е бил бит и ритан, преди да бъде вкаран в полицейска камионетка.

Арестът е извършен по заповед на Главния прокурор Сотир Цацаров. Пред журналисти той обясни, че Чолаков е разследван за тежки престъпления против държавата. „Г-н Чолаков беше арестуван, тъй като подозираме, че умишлено саботира работата на прокуратурата. Това е тежко престъпление и е възможно той да прекара дълго време в затвора, ако оцелее в ареста. Заповядал съм да го поставят в една килия с убийци и изнасилвачи“, обясни Цацаров.

Запознати със случая обясниха, че Главният прокурор е планувал почивка със семейството си около празничните дни за 24-ти май. Вчера докато гледал прогнозата за времето станало ясно, че именно по време на неговата почивка ще има спад на температурите от 20 градуса и едва ли не зимни температури. Пред свои познати и приятели той обяснил, че почивката е изключително важна за всеки магистрат, за да може той да работи ефективно. Очевидно било, че Чолаков се стреми да съсипе почивката му и това може да се тълкува като опит да се възпрепятства работата му.

Преди Великден десетки хиляди обвиниха Емо Чолаков във вещерство и това също е оказало влияние върху преценката на Главния прокурор.

http://zevzeci.net/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене