Борисов с ултиматум към полицейските шефове по места

Началниците на няколко областни дирекции имат месец, за да преборят контрабандата с цигари

Директорите на областните и регионалните полицейски управления, с високо потребление на незаконни цигари имат 1 месец, за да подобрят работата си. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на работна среща между тютюневите компании и органите на реда, ангажирани с борбата с незаконната търговия с тютюневи изделия.

„От графиката аз виждам кои директори можеш да смениш“, обърна се премиерът към главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“ след представянето на проучването за нивата на употребата на незаконни цигари в различните региони на страната за последното четиримесичие на 2015 година. „И виждам точно тези дирекции, за които съм ти направил забележка, тук са с червено на моето листче. А още повече им казах, че ще ги сменим. Като погледнеш, ето ги тези директори са готови“, заяви Борисов.

„Това означава, че те нямат присъствие на пазара или недостатъчно, колкото другите им колеги. Дай им един месец срок да видиш как ще се справят, защото това означава там повече и фалшив алкохол и захарни изделия и меса – фалшиви или контрабандно внесени“, допълни той. От проучването стана ясно, че в областите Пазарджик, Сливен, Пловдив, Перник, Стара Загора, както и в някои региони като Свиленград и Хасково например нивата на потребление на незаконни цигари са значително по-големи от тези в останалите и средните за страната.

www.kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене