Димитър Бербатов в Китай? Да бе…

Това се налага като извод от изявления на близки до футболиста по повод неговото бъдеще, което е свързано до голяма степен и с капризите на неговата половинка

В момента то е една от най-коментираните теми в спортните среди, след като благоевградчанинът изкара един недостатъчно убедителен сезон след идването си в ПАОК. Там той първо започна трудно, след това влезе в конфликт с вече бившия треньор Игор Тудор, а след това се стигна до дълготрайна контузия, която извади бившия капитан на националния отбор извън игра. Сега в последния си двубой, българинът помаха многозначително на феновете, с което засили спекулациите, че вече изтеклият му договор няма да бъде подновяван.

Във връзка с това запознаха различни предположения за това къде ще бъде новата посока в кариерата на Димитър Бербатов. Според една от тях той може да замине за Китай, където куп водещи отбори искат да го вземат в редиците си. Освен това за тях няма никакъв проблем да му осигурят всякакъв тип глезотии и да задоволят всички негови претенции, а заплатата е най-малкият проблем, след като шефовете на въпросните отбори са готови да позлатят българина и разполагат с огромни средства. Това обаче може да не се случи в крайна сметка, независимо от всички негови желания и от амбицията му да поиграе няколко години и да припечели, колкото е възможно повече за „пенсия“. Причината е властната жена на бившия нападател на „Манчестър юнайтед“ – Елена, която и дума не дава да се продума за авантюра в Азия, а е доста ясно, че той „не гази вода пред нея“.

Това накланя везните върху предположението, че макар и за много по-малко пари той ще се върне в Англия, където се говореше преди време за негов трансфер в Борнемут. Друг възможен път за негова професионална реализация може да се окаже САЩ, чийто стил на живот не е много далечен от английския. Там също хвърлят по едно око към Димитър Бербатов, който може да се превърне в поредната застаряваща звезда, която да заиграе в „Мейджър сокър лийг“.

Според гръцки медии обаче има и още една възможност, а именно той да остане в ПАОК за още един сезон след личен разговор с президента Савидис, който е готов да го запази и догодина в отбора си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене