Старши треньорът на „Пирин“(Благоевград) Стефан Генов след поражението срещу „Дунав“: Заслужено загубихме

Специалистът бе принуден да признае превъзходтвото на съперника след 0:1 като гост в Разград

„Загубата бе съвсем заслужена, отборът с по-голямо желание победи, ние не направихме нищо в градивен план и заслужено загубихме. Нов отбор сме, предстои много работа, няма синхрон в линиите, в самите играчи, иска се време и селекция. Нищо не се получи,“ призна той. „Проблемите ни са най-вече в градивен план, чакаме само на защитниците и дефанзивните футболисти. „Дани Младенов не е играл четири месеца. Има желание, но няма игрови ритъм.“

Относно минаващия проби молдовец Валериу Тирон, Генов заяви: „Освободихме го, търсим нови попълнения.“

Иначе отборът на Пирин записа втора загуба в Първа лига. Орлетата паднаха с 0:1 при гостуването си на Дунав Русе. Благоевградчани играха доста под възможностите си и закономерно отстъпиха. Единственото попадение бе дело на Юлиян Ненов, който се разписа в 31-ата минута и по този начин вкара втория си гол за сезона. Той напредна отдясно и центрира, а дебютанта в Пирин Алесандре Ханс спря топката, която отново попадна в Ненов и този път футболистът на русенци с техничен удар в далечния ъгъл успя да матира Аргилашки.

Преди това попадение русенци имаха още няколко добри шанса, които пропиляха с лека ръка. Освен гола символичните домакини удариха и две греди чрез Ненов и Атанасов, които можеха да направят резила за благоевградчани още по-пълен.

Най-добрият шанс за Пирин се откри пред Стилиян Николов, но той не намери целта в 9-ата минута. През втората част наставникът на Пирин Стефан Генов опита да промени развоя на срещата със смени като на терена се появиха Даниел Младенов и Илия Димитров. В 53-ата минута Шопов пропусна да се разпише, а в 61-ата минута Антон Огнянов с хубав диагонален шут нацели страничната греда на Пирин.

Станислав Костов пропусна едно от малкото положения за Пирин през втората част в 79-ата минута на двубоя.

Дунав Русе е неочакваният лидер в Първа професионална лига. Пирин има в актива си 3 точки, а в следващия кръг ще бъде домакин на ЦСКА – София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене