Учениците от клуб „Млади възрожденци“ към ОУ„Христо Ботев“ – Кюстендил отбелязаха Деня на Ботев и загиналите за свободата

Днес, 2 юни, учениците от Клуб „Млади възрожденци“ отбелязаха тържествено Деня на Ботев. Те посетиха село Горановци и представиха рецитал по стихове на великия поет и революционер.

Разгледаха открития музей на селското стопанство и музейната сбирка „Бит и култура на деветнайсти-двайсти век“. Изслушаха с интерес беседата на читалищния секретар Ана Янева за историята на тъкачеството в този край. Разбраха, че читалище „Христо Ботев“ в селото е открито през далечната 1925 година и досега развива успешна просветителска дейност.

По-късно младите възрожденци посетиха Клуба на пенсионера на улица „Христо Ботев“. Там кметът Петър Паунов положи ново начало – преряза лентата на открития преименуван клуб „Христо Ботев“.

Мъже и жени с посребрени коси се радваха на изпълненията на огнените Ботеви стихове от учениците от клуба и на възрожденските песни на фолклорна група от Трето основно училище „Марин Дринов“.

На тържеството присъстваха много гости – председателят на Общинския съвет Иван Андонов, заместник-областният управител Силвия Велкова, госпожа Лили Шмит, или както всички я наричат кюстендилската Майка Тереза.

На раздяла всички си обещаха да продължат успешно сътрудничеството си в името на идеята – утвърждаване на национално-патриотичните ценности и идеали, и съхраняване на българската идентичност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене