Голям интерес в Гоцеделчевско за наемане на обработваеми земи и участие по европрограми

Поради големия интерес на жители от община Гоце Делчев към наемането на обработваеми земи и за участие в програми за развитие на селските райони, общинската администрация в града допълни с още 24 имота програмата си за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2016 г.

На последното си заседание общинските съветници гласуваха решение съгласно чл. 21, ал.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 8, ал.9 от Закона за общинската собственост Общината да оземли желаещите граждани, голяма част от които вече са депозирали своите искания и намерения в кметството.

Само в района на местността „Хамам Баир” Община Гоце Делчев предоставя за обработване и участие в програми около 127,741 декара земя от 9-а и 10-а категория.

В село Брезница на местни жители се предоставят за обработка и участие в програми общо 62,711 декара, намиращи се в местностите ”Подлаг”, ”Парцамов лом”, „Кадиева ливада” и „Команица“.

В село Господинци са предвидени за същата цел един общински имот в местността „Буре“ от 2,964 декара, а в село Баничан – 4 ,495 декара 10-а категория в местността „Пръдлището”.

Общинските съветници взеха решение имотите да бъдат отдадени под наем за срок от 10 години.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене