Шефът на „Пиринтекс“ господин Ролман, връчи наградата на германската икономика на софтуерен гигант в България

ролман За десета поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) раздаде своите награди. Призовете се връчват в категориите: „Голямо предприятие“ (с над 250 служители), „Малко или средно предприятие“ и отворена категория (за проекти, организации и социален ангажимент). Така се отличават фирми, които през последните дванадесет месеца са допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения. Тази година бяха номинирани 18 предприятия.

Отличие в категорията за проекти, организации и социална ангажираност получи „САП Лабс България” ЕООД. Статуетката връчи почетния президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Бертрам Ролман. Насърчаването на талантливи млади хора за развитие в областта на науката и технологиите се оказа една от многото дейности, включени в политиката за корпоративна социална отговорност на компанията.

Наградата в категория „Голямо предприятие“ спечели „АББ България” ЕООД. Компанията спечели журито заради разкриването на нови работни места. В момента за фирмата работят 1 522 служители, ав близките месеци ще бъдат разкрити още 600 нови работни места най-вече в сферата на производството.

В категория „Малко и средно предприятие“ бе отличена „Тангра АВ” ООД. Компанията осигурява постоянни работни места за 147 души и специализира инженерингови решения в областта на вентилационните, отоплителни и климатични инсталации и производството на системи за отопление на биомаса.

По данни на ГБИТК стокообменът между България и Германия за цялата 2013 г. се очаква да достигне пореден рекорд – 5 млрд. евро.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене