Нападателят на „Пирин“(Благоевград) Даниел Генов пред трансфер зад граница

Това стана ясно от изявления на близки до футболиста, който се превърна в герой за „орлетата“, отбелязвайки безценното попадение срещу Монтана, с което тимът му отърва баража

Най-вероятно той ще продължи да играе зад граница, след като възвърна позагубеното си самочувствие, след като в „Ботев“(Пловдив) го обявиха едва ли не за ненужен след тежката контузия, която имаше. В „Пирин“ обаче, както самият той признава е намерил човекът, който да го мотивира и да го направи още по-агресивен и по-борбен в лицето на Наджи Шенсой. Косоварят даде на талантливия футболист и възможност да се аклиматизира в отбора в продължение на 6 мача след присъединяването му към тима през зимата. После пък нападателят оправда напълно възложеното му доверие. Именно добрите му игри със зеления екип привлякоха вниманието на чуждестранни клубове.

“През зимата имаше варианти за Даниел в “А” група. Избрахме “Пирин”, защото оттам се съгласиха договорът му да бъде до края на сезона, съобщи 24 часа. Радвам се, че той се отблагодари на клуба с този важен гол. Към него има интерес и от чужбина”, заяви адвокат Михаил Михайлов, чийто клиент е Генов, потърсен за информация за бъдещето му.

Самият Даниел Генов пък даде да се разбере, че освен благоевградчани, другият тим, който лежи на сърцето му и в който винаги би играл е „Локомотив“(София), показвайки, че не му е чужда идеята да облече повторно червено-черната фланелка.

„Когато си дойдох от Азербайджан, те ми подадоха ръка, защото абсолютно никой не ме знаеше от „А“ група. Прекарах прекрасни година и половина в „Локомотив“, преди десетина дена минах през Надежда, доста сериозно работят хората. Развиват базата, както и стадиона. Бих се завърнал винаги в Локомотив. Този отбор ми даде прекалено много и винаги ще ми е на сърцето.

Моят договор изтича на 30 юни. Когато дойдох в „Пирин“, условието ми беше той да е за 6 месеца. От „Пирин“ ми обясниха, че много рядко правят такива компромиси, но след Ботев имах желание да дойда за 6 месеца в отбора. Имам и други оферти – от чужбина и от България. Но досега отборът на Пирин още не ми е предложил договор и не мога да кажа какво ще е моето бъдеще. На мен, на Наджи Шенсой и на още 10-12 футболисти им изтичат договорите“, даде даде още светлина Даниел Генов пред „Нова телевизия“ днес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене