Опожариха джип на втори полицай в Сандански за седмица

Кримиконтингентът тероризира ченгетата с огнена вендета, това е основната версия

Запалиха джипа „Тойота“ на полицая от КАТ на РУП – Сандански А. Стоянов, това стана около 2.30 ч. миналата нощ. Неизвестен извършител е облял капака на колата със запалителен коктейл и драснал клечката. Тойотата била паркирана на тротоара пред дома на полицая на ул. „Св.св. Козма и Дамян“ в курортния град. Екипи на пожарната загасили 5-метровите пламъци, а полицаите часове наред правили огледи и разпитвали комшии на Стоянов. Джипът на полицая е напълно изгорял, колата е без застраховка „Автокаско”.

Това е поредното покушение срещу Стоянов, преди около 2 месеца бе запалена и напълно изгоря двуетажната му вила в местността Туричка черква.

В Сандански палежите на коли станаха вече наложена практика за отмъщение. Преди около седмица изгоря БМВ-то на криминалиста от РУП – Сандански Венцислав Вангелов, което било паркирано пред блока в жк „Спартак“. При палежа изгоря и пежото на директора на ЗПГ „Климент Тимирязев“ Е. Терзийски, което било паркирано непосредствено до БМВ-то.
Най-вероятно хора от климиконтингента стоят зад палежите, е основната версия. Говори се, че в региона действат под прикритие група „изпечени“ апаши, които срещу 200 лв. могат да запалят всяка кола, а за 50 лв. остава на джанти с нарязани гуми. Прогнозите са, че палежите в района няма да спрат, тъй като от години се действа по този начин между 1 и 4 часа през ноща, когато е най-спокойно.

Сандански е втори след Благоевград в областта по посегателства върху автомобили. Само за една година са изгорели около 20 превозни средства, а до момента няма установени извършители.

Десетки криминалнопроявени мъже са привикани за разпит в полицейското управление от миналата седмица до момента, но твърденията им били, че никой от тях не е замесен в посегателствата върху полицаите.
И двамата полицаи са семейни и от години упражняват професията си в МВР.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене