Дали „Пирин“(Благоевград) ще бъде на бараж се решава само след малко повече от час

Дали „орлетата“ ще играят допълнителен мач или Монтана е последната въпросителна в „А“ група

Това ще се случи в пряк сблъсък между двата тима като за съперника на отбора, воден от хората на Наджи Шенсой, предимство ще бъде и факторът домакинство.

Двубоят от 35-ия кръг на първенство стартира на стадион „Огоста“ в 18.00 като в момента разликата между съперниците е само две точки в полза на „Пирин“, чийто футболисти са заработили имат 23, докато колегите им от Монтана 21. На пръв поглед положението на тима на Емил Велев изглежда по-тежко, имайки предвид, че за тях това е последен домакински мач за шампионата. Това обаче едва ли ще трябва толкова да се драматизира, имайки предвид, че в следващия кръг Монтана гостува на „Славия“, чийто тим изглежда доста уморен напоследък и губи точки, дори у дома. За „Пирин“ обаче остава домакинството срещу традиционно неудобния си съперник – „Локомотив“(Пловдив), който според специалистите пък се намира в най-добра кондиция от всички останали в „А“ група.
Преди днешния двубой срещу Монтана наставникът на „орлетата“ Наджи Шенсой няма проблеми с контузии, така че ще може да разчита на най-добрия си състав. От другата страна Велев вече може да разчита на контузените доскоро Оливие Боне и Станислав Генчев. Също така в състава на Монтана след изтърпяно наказание се завръща и Сергей Георгиев.

Неминуемо преди предстоящия двубой се налага да се обърне внимание и към статистиката, която показва, че в досегашните три срещи през сезона между „Пирин“ и техните съперници са играли завършвали наравно, като за 270 минути съперниците са успели да си отбележат само 2 гола при 1:1 на „Огоста“ в края на ноември. Другите две срещи завършиха при нулеви ремита.

Рефер на двубоя ще бъде Николай Йорданов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене