Отложиха със седмица старта на лигата по минифутбол в Гоце Делчев

Новата лига по футбол на малки вратички в Гоце Делчев започва със седмица по-късно от първоначално обявената дата 6 март.

Промяната обяви основният инициатор за учредяването на надпреварата Александър Стойчев. Причината е да се удовлетвори желанието на няколко отбора да обмислят допълнително евентуалното си включване. Според предоставената от бившия кадър на ДЮШ на „Левски“ информация към момента 9 тима са дали окончателно съгласие и са внесли необходимите документи за участие. Организаторите разчитат да оформят група поне от 10 състава, които да играят всяка сряда до излъчване на шампиона на Неврокопско на 17 май. Домакин на двубоите ще бъде новоизградената площадка с изкуствено покритие на градския стадион в южния град. Първенецът ще добие правото да представя региона на националните финали през юни, които ще се проведат в курорта Слънчев бряг, а победителят ще представя България в европейската Шампионска лига по минифутбол.

„Вече имаме клубове, които ще влязат в лигата, и това ни дава основание и ние да сме ентусиазирани. Ще направим всичко възможно да направим един качествен шампионат в нашата лига, за да опровергаем дори и най-големите скептици, че такава проява има почва в Гоце Делчев, и защо не, да се увеличават отборите, които ще участват в нея през следващите сезони“, коментира Ал. Стойчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене