НЕЛЕПИ ИНЦИДЕНТИ! Човекът оркестър Недко Косов падна от 3-м череша, счупи 6 ребра

Популярният като Човекът оркестър Недко Косов от Симитли е със сериозни наранявания – шест счупени ребра и коремна травма, след като паднал от 3 метра височина от череша. Нелепият инцидент с прочутия симитличанин станал вчера в двора му. На помощ му се притекли близките и съседи, които веднага извикали линейка и го транспортирали до болницата в Благоевград.

Пострадалият Н. Косов с прословутото си чувство за хумор, въпреки силната болка в гърдите, разказа: Опитах черешата и видях, че вече е вкусна, казах на внуците да се качат на дървото да наберат, но те си играеха на телефоните и аз взех стълбата и кофа и се покатерих. Счупи се огромен клон и полетях от близо 3 метра височина, паднах заедно с черешата и стана белята. Ако бях останал на стълбата, нямаше да падна, но реших да се преместя на дървото. Сега усещам силна болка в гърдите, но ще се оправя”, каза Н. Косов, който е известен в региона с таланта си. Той  умее да свири на над 20 инструмента – гайда, акордеон, кавал, двоянка, дудук, тамбура, кларинет, мандолина, устна хармоника, тъпан, барабан, дайре, тарамбука, сворче… Талантливият симитличанин може да извади звук от всеки предмет и имитира различни птици и звуци. Канен е за участиев в тв предаването „Как ще ги стигнем американците“.

Недко Косов сподели, че е член на прочутата Винена партия в Симитли.

„Сега бързо ще се възстановя и ще забравя за случилото се, защото искам да радвам с таланта си, музиката е лек за душата и тялото”, заключи Н. Косов от болничното легло.

Още двама пострадали са приети по спешност в благоевградската болница. 37-годишен мъж от Симитли е с порезна рана на челото, след като резачка за дърва се отместила и се забила в главата му. На поострадалия е оказана хирургична помощ, оставен е за лечение в хирургия.

27-годишният С. Алексов е приет в ортопедия със срязана ръка от стъкло, след като пострадал при монтаж на дограма.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене