Местна гордост: Неврокопчанка управлява червената династия на БСП в Разград!

Една от най-успешните партийни структури на столетницата в страната тази в град Разград се управлява успешно с години от една нашенка. Това е малко известен факт. Става въпрос за Елка Неделчева която е родена преди 49 години в град Гоце Делчев.
Завършила е българска филология във Велико Търново. От 1984 година живее в Разград. Била е учител в Икономическия техникум. Преди отново да учителства в село Дряновец, е работила в Окръжния пионерски дом, впоследствие Център за работа с деца. Минава за кратко и през журналистическата професия в местен вестник. От 2000 до 2006 година завежда „Връзки с обществеността“ в община Разград, по покана на тогавашния кмет Венелин Узунов. В този период – през 2002 година, влиза в редиците на БСП.
След избирането на Узунов за депутат през 2005 година, Неделчева работи в общината още година. После печели конкурс и става началник на отдел в областна администрация – Разград, отговаряща за европейските проекти. От 2009 година и в момента е директор на училището в село Раковски.
Елка Неделчева е семейна с две деца.
Съпругът й Светослав Неделчев е шеф на общинско предприятие „Столово хранене“.
Разградската организация на БСП е една от най-стабилните местни структури в страната и заема 5-8-мо място по постигнат процент на изборни резултати, но предстои още работа за постигане на следващите основни цели – отново спечелване на кметското място в общината и избиране на най-многочислена група съветници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене