Местния печат

„Струма“

Бивш правник на петрички села след 21 г. кметуване стана фермер, купи 150 каракачански овце, ще прави и мандра за екологично сирене

Бившият кмет на петричките села Яково и Тонско дабе Велин Иванов стана един от най-големите фермери в региона. Той закупи 150 овце, порода каракачанска, и е амбициран през следващитеда увеличи броя на стадото си.

Област Благоевград 6-а по раждаемост в страната благодарение на Гърмен и Белица, 42% от децата извънбрачни

312 831 души е населението на Благоевградска област според последните актуални статистически данни от декември миналата година, което е 4.4% от населението на България и нарежда Пиринския край на 6-о място, съобщи началникът на Регионалното статистическо бюро Емилия Илиева.

Илияна Керина внесе жалба срещу съдия –изпълнителя Шукри Дервиш за сделката с луксозната фамилна къща в кв. „Баларбаши“

Благоевградската адвокатска Илияна Керина започна битка за къщата в кв. „Баларбаши“, която й бе присъдена след развода с бившия земеделски шеф Георги Качев. Съдът предостави жилището на майката и трите й деца, които така и не са успели да го ползват.

 Хазяите на Майстор Миро продават хотела си в Усойка, АМ „Струма“ „изяла“ клиентите  

Продават хотела в Усойка, където се помещаваше култовото заведение на Майстор Миро на гл. път Е-79. Собствениците Йордан И Любка Асенови от Дупница са сложили обява на входа на някогашния ресторант, в който се отбиваха български величия на път за Банско и съседна Гърция.  

„Вяра“

Дясната ръка на Иво Карамански – топ боксьорът Христо Христов, изнася духовни беседи по училищата в Дупница: Тренирал съм гардовете на Галеви, Георги Първанов ми плащаше по 300 лв.

Бившият шеф на „Корона инс” на Иво Карамански – топ боксьорът Христо Христов, изнася духовни беседи на средношколници от Дупница. Той говори за децата индиго, за шеста раса, за живот след смъртта и преди раждането.

Любомир Цветков от Дупница със Ситроен СV 4 взе голямата награда на ретро парада в Сандански

Над 50 коли и мотоциклети от първата и втората половина на миналия век дефилираха на ретро парад в Сандански. Стотици жители и гости на курортната община изпълниха площада пред хотел „Свети Никола” , където участниците бяха наградени. Голямата награда на община Сандански грабна Любомир Цветков от Дупница, който се представи със Ситроен СV 4. Всички останали участници пък бяха наградени с юбилейни купи.

Екшън в Самоков! Христо Митрев стовари 2 юмрука на шефа си Иван Карагеоргиев в Социални грижи, глобиха го 100 лв.

Служителят Христо Митрев вилня в сградата на Социално подпомагане в Самоков и вкара няколко юмрука в шефа си Иван Карагеоргиев.

Шок! Каракачанка нагриза зверски стопанката си Красимира Стефанова в Благоевград, почти я скалпира

Каракачанка нахапа зверски по главата и тялото 62-годишната си стопанка в Благоевград. Инцидентът с Красимира Стефанова стана вчера по обяд на улица „Ангел Кънчев“ в областния център на Пиринско, докато тя се опитвала да нахрани кучето.

Ралица Атанасова и Катя Христова на финалната парва за гл. счетоводител в Сандански

Санданчанките Ралица Атанасова и Катя Христова се впускат в двубой за главен счетоводител на курортната община. Двете бяха допуснати до участие във втория тур от конкурса, след като се представиха успешно на тестовия изпит преди ден. Освен тях в надпреварата взе участие и Лъчезар Владимиров, който обаче отпадна.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене