Група „Скаптопара“ в ОбС – Благоевград: Марк имам – дупе нямам!

Силвия СТОЯНОВА

Група „Скаптопара“, със­тавена от общинските съветници Владимир Елезов, Ки­рил Вакли­нов, Валери Смиленов, Сашо Милчев и Георги Кор­чев, направи­ха дарение на Детска ясла №5 „Конче вихрогонче“ в Благоев­град.

Местните парламен­таристи от­делиха по 100 лева от заплатите, които полу­чават в ОбС – Благоевград, и купиха 4 кухненски къта за де­цата, които посещават детското за­ведение.

МНООГО БЕ! ЗДРАВО СТЕ СЕ ОХАРЧИЛИ!

„Да дариш и да си поле­зен не е нещо, което да се използва за разни интере­си или популизъм. Ние се надяваме, че примерът ни ще намери поддръжници не само в града ни, но в цялата страна, защото няма нищо по-хубаво от това да зарад­ваш деца“, допълват още те.

„Ще продължаваме да правим дарения и занапред, както заявихме по-рано и на сесия.“, категорични са съветниците. Те са сигурни още, че позициите на които са избрани в местния парла­мент, трябва да бъдат еже­дневно защитавани, защо­то ролята им както и на всички техни колеги е да служат на обществото.

Припомняме, че когато се гласуваха възнаграж­денията на местния Об­щински съвет, Владимир Елезов и Кирил Вакли­нов влязоха в спор с председателя Радослав Тасков, заради предло­жението им за заплати в размер 10 ст. или 1 % от заплатата на председа­теля на Общинския съ­вет. Идеята им беше от­хвърлена като популистка, а Тасков предложи на тези, които искат такава заплата, да я даряват във фонд за ин витро. Тогава той стигна още по-далеч, като бе под­готвил декларации, които да подпишат с която разреша­ват разликата от 24% да отива във фонд „ин витро“ или в помощ на нуждаещи се благо­евградчани.

„Докажете наистина, когато правите пред­ложение, че това е ваше дълбоко убежде­ние, излезте с чест и си дарете заплатите”, апелира Тасков преди няколко месе­ца. „Като сте толкова мъже, съгласете се и дарете”, подкрепи го и кметът Камбитов. „Не сте Вие този, който ще ни при­нуждава да подписваме декларации, защо тряб­ва да доказваме нещо на Вас, не ми давайте тон в живота”, контрира ги Елезов.

Няколко месеца след този спор съветниците показаха, че намерени­ята им са наистина се­риозни и дългосрочни, с тези си действия те напълно опровергаха съмненията, които то­гава им бяха вменени чрез провокациите на председателя за подписва­не на предварително подгот­вени декларации. Това, кое­то Топ Преса обаче иска да попита, е: защо даряват част, а не цялата си заплата? Така, както направиха всички те­хни колеги в община Сими­тли например, в Гоце Дел­чев също, и на други места също… Толкова ли са бедни? Толкова ли нямат, че отде­лят по едно стотаче, само и само да отбият номера, при това месеци след като зая­виха намерението си. Това не е определено благотво­рителен акт, а си е направо евтина политическа рекла­ма. За нищо. Просто да пока­жат едно – марк имат, дупе нямат. Така и половинчато ако си вършат работата в общинския съвет, по-добре е един ден просто да си хо­дят у дома и да се залостят много здраво… Ненужни са и само пречат!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене