Дълго хоро на прощаване извиха в двора СОУ-Сатовча 19-те зрелостници, випуск 2016 завърши с 6 отличници

Снимки: СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сатовча

19-те зрелостници от гимназията в Сатовча се простиха с учителите и любимата си класна ръководителка Маруся Лозанова на двойния празник на училището  – патронния празник на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и 144 години от основаването му.

„Това е моят най-добър випуск ученици. Бяхме приятели, бяхме семейство и си оставаме завинаги такива“, коментира вълнуващото събитие класната на 19-те абитуриенти Маруся Лозанова.

„С прекрасни ученици като вас, лесно е да си най-добър! Бъдете винаги такива! Не се отказвайте и не се предавайте! Бъдете честни, отговорни, точни и коректни и тогава всички врати ще ви се отварят! Обичам ви!“, са още думите на класния ръководител към завършващите ученици.

Целият випуск завърши успешно средното си образование. Двама са пълните отличници – Селвер Калвун и Малин Хаджиев. Отличници на  випуск 2016 в СОУ „Св. св. Килрил и Методий” – Сатовча са още Дениз Влайков, Валентин Кацаров, Венета Хаджиева и Милен Хаджиев.

На двойния празник на гимназията в Сатовча училищният двор се превърна в театрална и фолклорна сцена, на която учениците се изявиха и с интересни демонстрации по физика и химия.

Временно изпълняващият директор Цветана Янева приветства с успешното завършване на средното образование зрелостниците и им пожела да бъдат добри и успешни граждани на България. Тя поздрави и всички учители и ученици с патронния празник на училището и с неговата 144-годишнина.

Поздравителен адрес по повод двойния празник на гимназията и за успешното завършване на поредния випуск ученици, на които им предстои красив бал и приказна екскурзия в Турция, изпрати и кметът на общината Арбен Мименов, който ведно с общинската администрация работи в пълен синхрон с ръководството и учителите от дълги години.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене