Ученици от I ОУ – Гоце Делчев представиха областта в националната викторина „Да запазим децата на пътя“

Снимка: Първо ОУ – Гоце Делчев

Ученици от Гоце Делчев представиха достойно Благоевградска област на националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“, която се проведе на 11 и 12 май в спортната зала на Елин Пелин.

Отборът на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с ръководител Мария Цекова включваше участниците: Стоян Тинев – ученик от пети клас, Малин Шарланджиев – шести клас, седмокласникът Иван Томов и Георги Жуглев – осмокласник.

Състезанието се проведе в три кръга: I кръг – Решаване на тест – листовка; II кръг – Викторина /отговори на въпроси по БД/; III кръг – Практически задания.

В първия кръг участниците решaваха тест, състоящ се от 20 въпроса, като времето за изпълнение беше 20 минути. Във втория учениците отговаряха на въпроси, свързани с пешеходната пътека, велосипедистите и облеклото им през мрачно време. В третия кръг, състоящ се от три подкръга, решаваха тест с въпроси за оказване на първа помощ, установиха повреди по велосипед, подредиха пъзел – пътен знак.

„Нашите ученици се представиха достойно на първи и втори кръг и събраха 35 точки, като малко не им достигна за включването в почетната тройка“, съобщиха от гоцеделчевското училище.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене