Елка Апостолова е новият председател на ДБГ-Благоевград

Снимка: ДБГ

Елка Апостолова е новият председател на структурата на ДБГ в Благоевград. Тя бе избрана на общинско събрание, провело се във вторник, 9 май.

Апостолова е сред учредителите на ДБГ и поема поста от д-р Венцислав Даскалов, който остава в ръководството на общинската структура. За заместник-председател бе избран Георги Мавродиев, който и до момента заемаше поста.

В ръководството влизат още Спас Иванов и Венета Ризова, които бяха част от него, като и Карамфила Стоянова и Мария Гошева.

Апостолова благодари на членовете на ДБГ за гласуваното доверие и заяви, че основна задача за нея ще бъде увеличаване на доверието в ДБГ и подобряване на комуникацията не само с членовете, но с обществеността в Благоевград.

„Първата ни инициатива е конкурсът за есе за младежи от общината, свързан с 24 май на тема „Образование и гражданска активност – ключ към успеха на България“ и ще продължим да работим активно с всички хора в Благоевград. Предишното ръководство положи усилия за създаване на структурата на РБ и ще продължим сътрудничеството с останалите колеги от РБ“, каза Апостолова.

Мобилизирани сме за президентските избори и се надявам РБ да излезе консолидиран на тези избори и кандидатът ни за президент да обедини максимална част от българското общество, добави тя.

В своя отчет за трите години, в които беше начело на ДБГ-Благоевград, д-р Даскалов направи анализ на изборите, през които е преминала структурата, както и на проведените инициативи. Според думите му основно предизвикателство пред новото ръководство е по-голямата публичност. Нека да не забравяме, че ние сме „Движение България на гражданите“ и всичко, което правим, трябва да бъде с краен резултат печеливш за гражданите на община Благоевград и Република България, каза д-р Даскалов.

Анна Бистричка, областен координатор на ДБГ и заместник-областен управител, обърна внимание към разрастващото се доверие към ДБГ в цялата област и припомни, че от началото на годината в областта има над 100 нови членове, като само в Благоевград са над 20. Тя изрази увереност, че ръководството на общинската структура ще продължи активната комуникация с обществеността и ще работи за привличането на повече симпатизанти.

Гост на общинското събрание бе и народният представите от ДБГ от РБ Димитър Делчев, който заяви пред членовете, че заплаха за стабилността на кабинета от напускането на АБВ няма и това е по-скоро начин за консолидация. Едно дясно-центристко управление с патриотичен профил може да преведе България през този тежък в международен план период и да постигне значителен напредък в следващите месеци в борбата с корупцията, образованието, здравеопазването и други важни сектори.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене