КЪРВАВИ СЪЛЗИ ЗАВАЛЯХА В БЛАГОЕВГРАД! Младеж от с. Ваклиново, убил баба си в катастрофа, се разплака на подсъдимата скамейка

24-годишен шофьор от село Ваклиново бе осъден за катастрофа, при която загинала баба му, а майка му е ранена. Злополучният инцидент станал на 5 декември 2014 г., когато Алил Спахиев спешно трябвало да откара до гоцеделчевската болница майка си Руфе и баба си Атидже. Младият шофьор искал да стигне по-бързо и на един от заводите на пътя между селата Долен и Долно Дряново натиснал газта и тръгнал да изпреварва движещия се пред него автомобил, но без да даде знак. При навлизане в насрещното платно се ударил в идващия лек автомобил „Хюндай“. В резултат на сблъсъка бабата починала, а майката на младия шофьор е приета с фрактури в болница. Впоследствие Алил Спахиев е обвинен, че е нарушил Закона за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смъртта на баба си и средна телесна повреда на майка си.

Вчера той се разплака на подсъдимата банка в Окръжен съд- Благоевград, спомняйки си за злополучния ден. Той призна вината си и всички обстоятелства в обвинителния акт на прокурор Георги Качорев и делото се гледа по съкратеното съдебно следствие – без разпит на свидетели и вещи лица. Алил Спахиев бе осъден на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от шофьорска книжка за 1 година.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене