Възмездие! След 5 години упорита битка! Благоевградчанка осъди монополиста ЧЕЗ за надута сметка за ток

>Благоевградчанка спечели дело, заведено срещу един от най-големите търговци на електроенергия в страната – „ЧЕЗ Електро България“ АД. Решението си съдът произнесе преди дни, след като жената бе завела иск заради завишената, според нея, сметка за ток.

Съдебната сага започнала през 2017г., когато за периода януари-март жената получила сметка от близо 3600лв. за изразходвана ел. енергия. Дори и при тогавашните цени обаче, тя сметнала, че сама няма как да изразходва ток за такава сума и завела дело в Районен съд Благоевград. В хода на делото били извършени няколко технически проверки, които отчели множество нередности по електромера.разбра Struma.com

В Констативния протокол, съставен след проверките, ясно били изброени откритите нарушения и заключението било, че консумацията на ел. енергия не се отчита точно и се налага подмяната на електромера с нов.

Така ожилената потребителка, която била принудена да погасява на вноски непосилната за нея сума, получи възмездие и съдът отсъди в нейна полза. Сумата, начислена ѝ за трите месеца, ще бъде възстановена от електроразпределителното дружество, което ще покрие и съдебните разноски на благоевградчанката.

Припомняме, че от 1 юли цената на тока скача със средно 3, 3%. На територията на област Благоевград скока ще бъде с точно 2. 39%, като в крайната сума е включена цената за ел. енергия и за мрежови услуги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене