Евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков награждават победителите във викторината „Познавате ли Европа“ с посещение на Европейския парламент

Европейският информационен център в Благоевград на евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков проведе викторина с въпроси на европейска тематика по повод днешния Ден на Европа. В познавателната игра се включиха участниците в Регионалния празник на чуждите езици, организиран от Регионалния инспекторат по образованието със съдействието на община Благоевград.

DecaУчениците от 1 до 12 клас от 14 училища от област Благоевград демонстрираха познанията си за Европейския съюз, отговаряйки на по-лесни въпроси за неговата история и на такива с повишена трудност. За всеки верен отговор имаше поощрителни награди – книжки с информация за европейските институции, за столиците на държавите-членки на ЕС, младежки списания, книжки за оцветяване за най-малките.

Deca-2Два въпроса с повишена трудност донесоха на отговорилите правилно голямата награда – посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков. Осмокласникът Георги Филипов от Националната хуманитарна гимназия в Благоевград позна, че най-малката по територия държава-членка на ЕС е Малта, а 11-годишният Алекс Костов от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли се справи блестящо с въпроса за Декларацията Шуман.

На участниците в инициативата за Деня на Европа бяха раздадени и специално изработени за случая стикери „Аз съм европеец“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене