Треньор по плуване от Велинград закла жена си и сина си и се самоуби

Кървава семейна трагедия потресе Велинград навръх Цветница, след като треньорът по плуване Велчо Клешков е пробол с нож в сърцето съпругата си Йорданка Пенина, сина си Владимир и след това се е самоубил. 58-годишната жена, също треньор по плуване и 23-годишният младеж са издъхнали мигновено, смъртта е настъпила бързо и при 68-годишния Велчо.

На бездиханните тела са се натъкнали местните полицаи, които били повикани от съседи на фамилията. Сигналът е бил подаден между 9,30 ч. и 10.00 ч. от роднините на семейството, че нещо се случва на горните етажи над тях в къщата на Клешкови на тихата уличка „Гоце Делчев“ в курортния град.

Според комшиите чували се викове и крясъци, блъскане на врати и тупурдия. Когато екипите от Районното управление на МВР пристигнали в къщата в квартал „ Лъджене“, заварили трите трупа. В спалнята убита с нож в сърцето била бездиханната Йорданка Пенина.

В детската стая, прободен с нож в сърцето, бил открит мъртъв 23-годишният син на семейството Владимир. Момчето било с увреждания. В коридора мъртъв е открит Велчо, който след като първо е убил жена си, а после сина си, се е самоубил. Няма оставено предсмъртно писмо. Владимир е единствено дете в семейството.

Велчо и Йорданка се ползват с огромен авторитет във Велинград. Никой, никога не е чувал семейството да е имало проблеми. Те са треньори в известния местен клуб „Белмекен“. Екип на „Спешна помощ“ констатирал смъртта на всички от семейството. Мястото незабавно е отцепено, като е извършен оглед от дежурна група от РУ-Велинград, с участието на експерти от сектор „Научно-техническа лаборатория“ при ОДМВР-Пазарджик и съдебен лекар.

Труповете са транспортирани до отделението по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик за аутопсия. „ Потресен съм от трагедията. Толкова възпитани и авторитетни хора бяха Велчо и Данчето, че ума ми не го побира какво се е случило в дома им в неделя“, коментира техен близък. Във Велинград Велчо Клешков и Йорданка Пенина имали собствен клуб по плуване“ Белмекен“, през който са преминали куп местни плувци и спортисти, спечелили шампионски титли.

И двамата са бивши състезатели и съвсем закономерно се отдали на треньорската професия, като започнали да преподават своите умения и опит на велинградските деца. Тренировките ги провеждали на закрития плувен басейн във Велинград, където им бил вторият дом. Какво обаче е предизвикало жестокия скандал, довел до кървавата касапница на ул. „ Гоце Делчев“ в неделя сутринта, сигурно ще остане загадка, тъй като и тримата от семейството са мъртви.

Работата по изясняване на случилото се продължава от сформирания екип под наблюдението на прокуратурата в областния град.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене