Ексклузивно: Радан Кънев направи нови разкрития за корупцията в ДАИ – Благоевград!

Спецпрокуратурата го разпитва! Ще има ли арести?Тодор ТОДОРОВ

Лидерът на ДСБ Радан Кънев бе призован на разпит в Националното следствие към специализираната прокуратура във връзка с разследването за корупционни схеми в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.
Прокуратурата иска да изслуша съпредседателя на парламентарната група на Реформаторския блок, защото той изнесе информация по отношение на злоупотребите в автомобилната администрация. По думите му в бившата ДАИ имало две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и от ДПС.
По негова данни главно в Благоевград, Хасково и Видин са издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове от тези две формации или на техните спонсори. В град Благоевград специално шефът на ДАИ бил чадърът на десетки корупционни схеми и сам парадирал с това, че „снася“ на хора от ГЕРБ и ДПС да го пазят. Топ Преса се свърза с пресцентъра на ДСБ, откъдето потвърдиха, че Кънев е дал нужната информация на институциите и сега се очакват резултати от обработката и проверката й. Не са изключени и драстични действия. Да очакваме ли арести и в Благоевград?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене