Условна присъда за „Бустаня” от Хаджидимово за притежание на хероин

Снимка: Личен архив

Условна присъда лишаване от свобода за срок от три месеца, която на основание чл. 66,ал1 от НК бе отложена за срок от 3 години, е наложена от Районния съд Гоце Делчев на 42-годишният Тодор Костадинов Симеонов от Хаджидимово, познат в района като „Бустаня”.

Присъдата на Симеонов е постановена на основание чл.354 от НК за притежание на наркотично вещество канабис/марихуана/ с общо тегло 856 гр.

Съдът осъди още обвиняемия Тодор Симеонов от Хаджидимово да заплати в полза на ОД на МВР – Благоевград сторените на досъдебното производство разноски в размер на 290.00 лв., както и да заплати на Районен съд – Гоце Делчев държавна такса от 5 лв. за издаване на изпълнителен лист.

По време на заседанието съдът отмени и взетата по отношение на обвиняемия Тодор Симеонов мярка за неотклонение „Подписка“.

Определението на съда в тази част подлежи на обжалване или протестиране пред ОС Благоевград в 7-дневен срок, а определението на съда за прекратяване на наказателното производство срещу Тодор Симеонов е окончателно и не подлежи на обжалване.

В съдебното заседание подсъдимият Тодор Симеонов се е признал за виновен затова, че на 28.01.2016 година в домът му в Хаджидимово на обитавания от него втори етаж при полицейска проверка служители на РУ Гоце Делчев са установили и иззели голямо количество марихуана с общо тегло 856 грама, всичко на обща стойност 3 424 лв. а именно: 123 грама коноп /марихуана/ със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 1,4%, на стойност 492 лв. и 733 грама коноп /марихуана/ със съдържание на активен наркотично действащ компонент.

Както ИНФОМРЕЖА писа, според полицейския бюлетин на ОД на МВР – Благоевград от 29.01.2016 г., на 28.01. около 10 часа преди обяд, след извършена проверка в домът на Тодор Симеонов в Хаджидимово и прилежащи пристройки към същия имот, служители от РУ Гоце Делчев откриха и иззеха 4,824 кг марихуана.

След отправен въпрос от медията ни към компетентните органи, защо Симеонов е осъден само за 856 гр. марихуана от намерените в домът му 4,824 кг. от  същото наркотично вещество, ни бе обяснено, че съдът е признал за собственост на Симеонов само 856 гр.

За останалото количество марихуана съдът не е доказал собственик, тъй като дрогата е намерена в прилежащи на имота на Тодор Симеонов пристройки, които количества той не признал пред съда за негова собственост.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене