ВИДЕО: Първото в страната състезание „Творчество, технологии, предприемачество“ се проведе в Гоце Делчев

Първото в България от този род състезание за ученици „Творчество, технологии, предприемачество“ се проведе в края на миналата седмица в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Гоце Делчев. На състезанието се явиха представители от областите София, Варна, Враца, Перник , Кърджали и Благоевград. Заявки за участие са получени от 51 ученика от 16 различни училища. На опознавателната вечер преди състезанието участниците и журито бяха посрещнати в училището-домакин, където ученици запознаха гостите с историята и забележителностите на града, а ученички-самодейки поздравиха участниците с няколко народни танца от неврокопския край.

„Първо ОУ в Гоце Делчев е едно от най-хубавите училища в страната“, каза инж. Павлова, старши експерт към РИО Благоевград в приветственото си слово към участниците в състезанието.

Състезателите бяха разпределени в различни групи според възрастта, в няколко направления, тематично свързани с наслова на състезанието. За радост на неврокопчани, децата от гоцеделчевските училища се представиха отлично във всички направления и заеха престижни места в класирането.

Подробният списък на класациите по групи и направления ще публикуваме в най-четения в Югозападна България вестник „Топ Преса“, който, поради предстоящите празници, ще излезе в четвъртък.

Да се стимулира изграждането на съвременна технологична култура, дигитална компетентност и предприемачество в училищното обучение, е целта на състезанието.

Организатори на състезанието са Община Гоце Делчев, ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград, Регионален инспекторат по образование – Благоевград, и Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Състезанието се осъществи благодарение на финансовата подкрепа на Пиринтекс ЕООД, ЕТ „Попово езеро“, „Гамишев НКД“ ЕООД и Александър Христов.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене