Челен удар край Благоевград, пострада 55-годишна

55-годишна жена пострада при челен удар между два автомобила край Благоевград. Пътният инцидент стана към 8 часа тази сутрин на пътя Благоевград-с. Покровник, съобщава БГНЕС. Водачът на лек автомобил „Пежо”, движещ се от Благоевград в посока Покровник по едноименното „Покровнишко шосе”, прави ляв завой към печатницата. При маневрата не пропуска идващия насреща му „Фолксваген Голф”, следва челен удар, в него освен водачката, пътува още една жена, които не са пострадали.

Спукана от удара е лявата дясна част на предното стъкло на голфа, чийто еърбеци са се отворили. Водачът на „Пежото” няма обяснение как е завил наляво, без да види идващия насреща му „Голф”. Смята, че по някакъв начин му е попречил кран, спрял на банкета преди печатницата. Той налива бетон, сигнализиран е с конуси, но е извън пътното платно.

Спирачният път на „Голфа” е около 15 метра и въпреки, че водачката му отбива вдясно, не е могла да избегне удара. В МБАЛ-Благоевград е приета пътуващата в „Пежото” 55-годишна Яна А., правят й се изследвания, вероятно е с комоцио. Пробите за алкохол с полевия тест на водачите-жената от „Голфа” и предизвикалия катастрофата с „Пежото”, са отрицателни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене