Облачно в четвъртък

облачно

Днес облачността над страната ще бъде разкъсана, над Южна и Североизточна България предимно значителна. Главно в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Северозападният вятър в Дунавската равнина до вечерта ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух. Максимални температури – между 7° и 12°, по-ниски в североизточните райони – от 3° до 5°, в София около 9°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 12°, а минималната 2°, за Банско 11°/2°, Разлог 11°/3°, Дупница 11°/3°, Кюстендил 13°/1°, Перник 10°/2°, Гоце Делчев 14°/7°, Сандански 16°/7° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 15°, а минималните до 5°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януали, през деня слабо ще се повишава – доближавайки се до средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива. На места в Рило-Родопския масив ще превали слаб дъжд, над 1600 метра сняг. Вятърът ще е умерен от запад, по високите части временно и силен. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра минус 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е от североизток, предимно слаб. Максимални температури – между 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене