Младите са на ход в БСП-Благоевград: Николай Бошкилов е новият лидер

Бизнесменът Николай Бошкилов е новият лидер на БСП в Благоевград. Той бе избран на ръководния пост по време на 48-та отчетно-изборна конференция на общинската партийна организация.

С номинации за председателския пост бяха още досегашният председател в оставка д-р Владимир Пандев, младежкият лидер и общински съветник Антон Асиски, парламентаристите Гергана Янчева и Милан Богдански, Красимир Божурски, д-р Екатерина Чакалска и София Гълъбова.

След като всички си направиха отвод бе проведен явен вот, който отчете единодушна подкрепа за Николай Бошкилов от всичките 106 присъстващи делегати.

Изборът на собственика на Винарска изба „Вини-Бошкилов“ не е изненада. Той имаше най-много номинации за лидерското място, бе фаворит и на така нареченото „младо крило“ в БСП.

Немалко социалисти виждат в негово лице носител на така желаната промяна в БСП и разчитат за обединение и подем в редиците на червената партия в областния център – задача, която няма да е никак лесна при скандалите и разединението, които от години съпътстват всеки избор и форум на структурата.

Конференцията бе обявена за 9:30 часа, но започна малко след 10 часа, когато в залата на читалище „Никола Вапцаров“ се събраха всички делегати. Пръв от гостите дойде пиринският депутат Кристиан Вигенин, а малко след началото на форума се появиха и Костадин Паскалев и Корнелия Нинова.

Общинският председател в оставка д-р Владимир Пандев представи отчетния си доклад, с който социалистите вече са запознати от предишни събрания, като не пропусна отново да отправи критики към Милан Богдански заради провала му на местните избори миналата есен.

Емил Костадинов пък контрира, като заяви, че общинското ръководство не е работило достатъчно за своя кандидат-кмет.

Така и този път социалистите кръстосаха шпаги и си размениха взаимни упреци за разединението и изолацията в партийната организация. Бившият градоначалник на Благоевград Костадин Паскалев също не изневери на себе си и застана пред трибуната, анализирайки ситуацията в БСП на местно и национално ниво.

Емоционално слово пред делегатите държа и Корнелия Нинова, която е сред претендентите за национален лидер на левицата. Тя благодари за номинациите и обра овациите в залата с думите: „Благоевградската организация ми е най на сърце“.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене