Ново 20 ! Учредиха нова студентска организация към БСП – Гоце Делчев.

wp_20140307_18_30_19_pro-568x412Учредиха нова студентска организация към БСП – Гоце Делчев. Младежи от град Гоце Делчев инициираха създаването на нова студентска структура към БСП – Гоце Делчев. Организацията бе регистрирана като 27-ма основна партийна организация в общината и ще носи името Алтернативна младеж. Младите хора се надяват с предстоящите им инициативи да възродят позабравени ценности като морал, почтеност, солидарност и равенство, които са залегнали в генезиса на социалистическата идеология. Идеята на младежите, също така, е чрез креативни инициативи да опитат да направят средата в Община Гоце Делчев по-хуманна и цветна. За цел бе поставено и разрастване на влиянието и привличане на всички ляво мислещи младежи в студентските общности, за да не се чуват гласовете само на по кресливото малцинство сред бъдещите висшисти, а и за да бъде допълвана банката кадри на партията с нови качествени млади експерти в различни области.

За партиен секретар и председател на организацията с пълно единодушие от над 50-те присъстващи учредители, бе избрана Илияна Кръстева – популярна народна певица и студентка в Югозападен университет „Неофит Рилски”,  където студира и най-голямата общност от младежите в региона. Също с пълно еднинодушие бе избрана и неината заместничка Николая Николова, което е студентка в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Специален гост на учредителното събрание бе председателят на БСП Гоце Делчев – Валери Сарандев, който поздрави младите хора и им пожела да бъдат активни представители на най-старата и силна партия в България. Господин Сарандев връчи и грамота на най-младия поет в Общината Ники Пападополус, който скоро издаде собствена стихосбирка, което бе и първата инициатива на новата студентска организация Алтернативна младеж.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене