Припомняме, че Антония Сивикова положи клетва в ОбС - Благоевград месеци след изборите. Тя оспорва до последно в съда избора и доказа, че са допуснати тенденционни грешки в броенето на гласовете от вота за местна власт. Ощетена бе и от преференции.

Скандал в местната власт на Благоевград!Общински съветнички от ПП се разграничиха от съпартийка, която предлага актуализация на бюджета, за да се вдигнат заплатите.

Антония Сивикова и Ваня Кромбоа не изповядват желанието на Василиса Павлова, възнагражденията на благоевградските избраници да станат 1800 лева. По тези причини Павлова внесе искането си пред своите колеги от социалната комисия.

„Ние, Антония Сивикова и Ваня Кромбоа, категорично се разграничаваме от предложението за актуализация на бюджета с цел увеличение заплатите на общинските съветници, внесено от г-жа Василиса Павлова, г-н Димитър Урдев и други. Това предложение не е съгласувано с нас и не изразява позицията на групата на ПП-ДБ в общински съвет. То противоречи на основните принципи и ангажименти, които сме поели към избирателите на ПП-ДБ“, публикува в профила си във фейсбук Антония Сивикова.

„Ние вярваме, че в момент на сериозни социално-икономически предизвикателства, нашият фокус трябва да бъде върху нуждите на гражданите, а не върху собствените ни облаги. Въпреки че осъзнаваме значимостта и отговорността на работата на общинските съветници, смятаме, че моментът не е подходящ за увеличаване на разходите в бюджета. В период на сериозен дефицит в общинския бюджет, наш приоритет остава подобряването на условията за живот на гражданите, а не увеличаване възнагражденията на общинските съветници“, написа Сивикова.

Припомняме, че Антония Сивикова положи клетва в ОбС – Благоевград месеци след изборите. Тя оспорва до последно в съда избора и доказа, че са допуснати тенденционни грешки в броенето на гласовете от вота за местна власт. Ощетена бе и от преференции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене