Глобиха 1000 лв. семейство ресторантьори от Разлог

Собственици на заведение в Разлог получиха условни присъди за продажба на алкохол на непълнолетни и съхранение на незаконни цигари в дома си.

Анастасия и Николай Колевичини от Разлог бяха изправени на подсъдимата скамейка в Районен съд – Разлог по обвинения за престъпления в отделни стопански отрасли. Прокуратурата повдигна срещу тях обвинение за държане на склад на акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон, и за продажба на алкохол на непълнолетни лица, а именно 14- годишно момче. Двамата бяха съдени като съучастници и получиха условни присъди и глоби. Делото беше решено със споразумение и двамата отърваха по-строги наказания.

За държането на незаконните цигари Анастасия Колевичина получи осеммесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок, а съпругът й Николай Колевичин – 11 месеца условно със същия изпитателен срок. За продажбата на алкохол на непълнолетното момче и на двамата беше наложена  глоба в размер на 500 лв. Подсъдимите бяха лишени и от право да упражняват дейността си.

Анастасия и Николай Колевичини бяха вкарани в съда, след като през 2014 година бяха уличени в продажба на алкохолни напитки на 14-годишно момче. В хода на досъдебното производство е установено, че двамата са извършили деянието при условията на продължавано престъпление. През юни месец на 2014 година по обяд в семейното си заведение  в Разлог са продали на непълнолетното момче 100 мл конак за лична употреба. Същия ден, в по-късните часове на същото дете са продадени още 200 мл алкохол, отново за лична употреба.

При последвалия обиск на дома им на ул. „Четнишка“ в Разлог в някои от стаите на жилището са открити и незаконни цигари – общо 409 кутии от различни марки,  без бандерол, на обща стойност 3050.27 лева с дължим акциз 1523.09 лева.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене