“Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград

 12

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград стартира годишната си инвестиционна програма с реконструкция на водопровод в с. Покровник и подмяна на водопроводи на основни улици в Благоевград, Гоце Делчев и Разлог.

77

“За първи път инвестиционната програма на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград е съгласувана с програмите на общините, като целта е да се работи съвместно, за да се постигне максимален ефект на разумна цена”, споделя управителят на държавното дружество, инж. Росица Димитрова.
Заради голямата обществена значимост на дейността и усилията на ръководството на В и К да реши трайно проблемите на хората, поискахме по-подробна информация за предвидените ремонти и реконструкции на водопроводната мрежа на територията на дружеството.
Ето какво предвижда Инвестиционната програма за 2015 година, работата по която вече започна:
На територията на Регионално Поделение Благоевград предвидената инвестиция е в размер на почти 420 хиляди лева.
В осем села на община Благоевград ще бъде направен ремонт на участъци от водопроводната мрежа.
В село Еленово ще бъде монтиран стъклопластов резервоар.
В близкото до Благоевград село Покровник вече започна реконструция на водопровод с дължина 550 метра. По проекта, разработен от В и К, старите етернитови тръби (ф 60) ще бъдат подменени с полиетиленови (ф 90). Срокът за изпълнение е около два месеца, но от дружеството са убедени, че ремонтните работи ще приключат по-рано.
В момента се работи по проекта за реконструкция на ул. “Владимир Бъчваров” в областния център Благоевград. Той е част от ангажимента, който управителят на дружеството, инж. Росица Димитрова, пое към живеещите в района на НХГ “Св.св.Кирил и Методий” и джамията, за цялостно решаване на проблема. В края на миналата година бе реконструирана ул. “Цанко Церковски”.
В началото на април ще започне и вторият етап от реконструкцията на водопроводната мрежа в ж.к. “Запад”. Съвместният проект с община Благоевград предвижда подмяна на трасе с дължина 350 метра и отклоненията към жилищни и обществени сгради.
До края на годината реконструкции са предвидени и в кварталите “Ален мак” и “Еленово”. В Симитли ще бъде подменен водопровода на основна улица в кв.”Ораново”.
За дейността на територията на Регионалното поделение-Гоце Делчев инвестиционната програма за тази година е предвидела около 360 хиляди лева.
В Гоце Делчев ще бъде подменен водопровода на осем улици с обща дължина над 1700 метра. Ремонтът на ул. ”Струга” вече приключи.
В община Гърмен предстои ремонт на водопроводи в Рибново, Дъбница, Дебрен и Гърмен с обща дължина 1660 метра.
В община Хаджидимово ще се извърши реконструкция на външния водопровод за селата Тешово, Парил и Ловча, както и на основния водопровод в общинския център.
Предвидените ремонтни дейности за община Сатовча са в населените места Вълкосел, Кочан, Осина и Сатовча- Общата дължина на мрежата, която ще бъде подменена, е около 1,5 километра.
Общо за четирите общини на територията на Регионално Поделение- Разлог инвестицията, която ще направи дружеството е в размер на близо 300 хиляди лева.
В инвестиционната програма е включен ремонт на една от основните улици в Разлог-“Христо Ботев”. Работата по подмяна на водопровода с полиетиленови тръби/ф200/ ще започне до десет дни. Дължината на трасето е 850 метра. След приключване на реконструкцията на водопровода, община Разлог ще реализира проект за благоустрояването на улицата. Това е един от най- удачните примери за съгласуваност на инвестиционната програма на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград с програмите на местните власти.
Ще бъде извършен ремонт на довеждащ водопровод за село Баня- изграждане на праг в участъка на преминаването му в река Глазне. Ремонти са предвидени в селата Бачево и Добърско, където се предвижда да бъде монтиран регулатор на налягането.
Около 75 хиляди лева са предвидени за ремонтни дейности в община Банско. Ще бъдат изградени връзки на външни водопроводи към довеждащи в района на бившето поделение и бившето АПК. На три улици в гр. Добринище ще бъде реконструирана мрежата за питейна вода.
Подмяна на водопроводна мрежа във важни участъци ще бъде извършена и в общините Белица и Якоруда.
Въпреки опитите на отделни субекти от медийния и обществено -политически спектър да отклонят общественото внимание чрез внушения за политически чистки, експертен дефицит и нестабилност в дружеството, както и манипулирането на социално и икономически уязвими хора от етническите малцинства чрез нагнетяване на напрежение и недоволство, ръководството на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград ще продължи да работи за хората и ще се отнася отговорно към всеки един лев инвестиран за подобряване на качеството на водата и надеждността на водопроводната и канализационна мрежа в региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене