Леви Каплани е президентският медалист на Американския университет в България за 2016

Леви Каплани, определена от Комисията по избор като „носител на промяна“, е президентският медалист на АУБ за 2016 година. Това стана ясно вчера на тържествена церемония в университета. Каплани, която завършва Американския университет в България със специалност „Компютърни науки“, получи най-голямото отличие на АУБ, заради своя принос не само към общността на университета, но и към обществото като цяло. Леви е създател на онлайн платформа, която обучава деца в училища как да програмират, с която тя цели да мотивира повече момичета да изберат компютърните науки за своята бъдеща кариера. По време на програма за обмен в Щатите, Каплани е помагала на други студенти от университета по математика и е обучавала деца от семейства в неравностойно положение, на бойни изкуства. Леви Каплани активно участва в студентския живот на АУБ, а в списъка с нейните постижения и занимания са: член на почетното общество Phi Beta Delta и клуб Bon Appetit, и участия в международни конференции. Леви Каплани ще продължи своето образование през есента в докторската програма по компютърни науки в Drexel University на пълна стипендия.

Тържествената церемония по награждаване на изявени студенти беше открита от президента на АУБ Страци Кулински, който отбеляза, че това събитие най-силно олицетворява идеалите на американското образование liberal arts. „Тази вечер цялата общност се събира, за да отпразнува постиженията на своите талантливи студенти, както в академичен план, така и дейностите им извън класната стая, което е една от характеристиките на образованието liberal arts“. Президентът на Студентското правителство Марина Георгиева също отправи приветствие към присъстващите: “Горда съм, че съм част от този университет, заобиколена от хора като вас, учеща и изграждаща своята личност, вземайки пример от вас. Университетът не би бил същия без хора като вас – хора с мечти и решителност, хора, които могат да превърнат една мисъл в идея и да превърнат идеята в реалност. Вие ни показвате как се ражда успеха и че усърдната работа се възнаграждава“.

На Церемонията беше отличен и студент от магистърската програма за ръководни кадри в София. Преподавателите единодушно определиха Евелина Александрова за студент с изключителни постижения в Executive MBA програмата, заради подкрепата към състудентите, активното участие в клас, и нейното забележително присъствие и дух. Евелина Александрова е генерален мениджър на Helion  Research за България.

Церемонията за отличаване на изявени студенти на АУБ е най-голямото ежегодно събитие, което признава успехите на завършващите студенти. 142 студенти бяха отличени в почетния списък на президента, а за да получат това признание те трябва да имат успех между 3.8 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване) за не по-малко от два семестъра. Освен тях, студенти от различните специалности в АУБ бяха наградени за своето академично усърдие, извънучебни дейности и принос към университета и обществото. На церемонията бяха отличени и над 100 студента, които са получили стипендии от АУБ за своите постижения.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене