РИМ – Благоевград отбелязва 165 години от рождението на Георги Измирлиев

Регионален исторически музей – Благоевград тържествено ще отбележи 165 години от рождението на Георги Измирлиев-Македончето на 21 април / четвъртък/ от 12:30 часа в родния му дом, който е част от постоянните експозиции на музея и е кръстена на революционера.

Отбелязването на годишнината ще продължи във фоайето на РИМ – Благоевград с фото-документална изложба на тема „Българийо, за тебе те умряха…“ Тя е посветена на Георги Измирлиев-Македончето (165 години от рождението и 140 години от гибелта на Георги Измирлиев), както и на 140 години от Априлското въстание. Изложбата ще бъде съставна част от общоградските тържества в чест на Георги Измирлиев-Македончето. Участие в мероприятията по повод отбелязване на годишнината ще вземат ученици от пети клас при V СОУ „Георги Измирлиев” – Благоевград, ФГ „Веселина” при ЦИ – Благоевград и клуб „Традиция.

В същия ден, 21 април от 11:00 часа с ритуал по полагане на венци и цветя благоевградската общественост ще отбележи 165 години от рождението на Георги Измирлиев, пред бюст-паметника на революционера на площад „Георги Измирлиев”

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене