Попова: Да не позволяваме да бъде подменяна историята

На 20 април започва епопеята, която е кулминация на нашите национално-освободителни борби и по този повод отрано сутринта бях в Панагюрище с кмета Никола Белишки и с голяма част от панагюрската общественост, с много дечица. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, съобщава БГНЕС.

Попова посочи, че във възрожденския град, където започва Априлското въстание е говорила с кмета “Казахме си много неща и в исторически план, и какво искаме да се случи днес, за да живеем по-добре. Поговорихме си откровено. Казахме си, че историята е много важна, не само, за да си припомняме какво се е случило в миналото, а да държим на истината.

Да държим на справедливостта в историята. Да не позволяваме да бъде подменяна историята, защото, когато се подменя историята, това означава тържество на заблудата, тържество на измамата и от там насетне се нарояват всички останали беди, които могат да се случат, когато се опреш на една лъжа, на една фалшификация”.

Празникът продължава във Военната академия “Г.С. Раковски”, където присъстваха кметовете на Перущица, Батак, Копривщица, Панагюрище и Враца.

Бяха поставени с военни почести гилзи с пръст от бойните полета на Копривщица, Перущица, Батак, Околчица, белязани от Априлската епопея.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене