Шоу спектакълът „Когато котката я няма“ гостува в Гоце Делчев и предизвика истински фурор!

На 19 април от 19:00 ч. улиците на Гоце Делчев опустяха…
Женското съсловие на родния ни град се бе скупчило пред Дома на културата…
А събитието, довело до тази неестествена за града ни ситуация, бе постановката на театрална формация Мелпомена, в която взеха участие известни звезди на родния театър. „Когато котката я няма” – луда комедия на ситуациите, бе постановката, която събра малки и големи, в оказа се малка, зала на Културния дом.

Незабравимата история е на Джони Мортимър и Брайън Кук, режисьор самият секс символ на родния театър – Асен Блатечки, който бе сред главните герои на комедийния шедьовър. Достойно му партнираха актьорите Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Ирена Тодорова, Мира Бояджиева – все лица, познати ни от малкия екран. Едно приключение от епохата на рокендрола, гарнирано със златните музикални класики от 70-те и 80-те години на миналия век.

Историята надниква в спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото сериозно липсва! В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото – преувеличени. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Появяват се и две млади дами, който преобръщат живота на всички!

Той е грозен, плешив, дебел, нечистоплътен и тромав, а най-големият проблем в живота му е нестихващото сексуално желание на жена му, която непрекъснато се опитва да го вкара в леглото. За негово щастие – неуспешно.

Едва ли някой ще си представи, че зад това описание стои един от родните секссимволи – Асен Блатечки. И за разлика от реалния живот, на сцената единствената жена, която си мечтае за креватни изживявания с него е Силвия Лулчева.
Красивата Елена Петрова пък влиза в точно противоположната ситуация на Лулчева. Нейната героиня не може да намери покой заради огромното либидо на съпруга си, в когото се превъплъщава Калин Врачански.

Поредица от абсурдни и смешни случки спохожда героите, когато по стечение на обстоятелствата двете семейства се събират под един покрив. Започва комично преследване, по-жестоко от това на котка и мишка, където един мъж и една жена се обсебени от сексуалните си желания. И двете двойки са на път да се разпаднат заради секса – едното заради сериозната му липса, а другото заради изобилието му. В картинката се появяват и две палави девойки, които разкриват истинските лица на мъжете и излагат различната им гледна точка за брака, изневярата и любовта.
И докато Етел (Елена Петрова) се оплаква на сестра си, че съпругът й иска да го правят всеки ден преди епизода на „Стани богат”, а за нейно най-голямо съжаление…през уикенда го дават по два пъти, Милдрет (Силвия Лулчева) завистливо прехапва устни и наум я проклина.
Накрая обаче всеки си намира това, което търси. Неудържимият любовник Врачански не успява да вкара в леглото си съпругата си и след поредния скандал се утешава в това на сестра й.

Колкото и да е странно накрая всички изглеждат доволни, а вместо от угризения сексманиакът страда само заради това, че си е „съдрал гащите, когато бягал през прозореца”.

Най-доволна обаче остана публиката, която след края изкара по няколко пъти актьорите на сцената с аплодисменти. И всички се убедиха в едно…когато котката я няма..мишките танцуват…в случая – без значение с кого.

Шоуспектакълът препълни залата. Желаещи да се насладят на професионализма и таланта на актьорите имаше дори на допълнителни столчета. Цената на билети от 12, 14 и 16 лв не успя да намали ентусиазма и намерението на гоцеделчевци да се включат в културното събитие. Всички излязоха с усмивки на лицата, разказващи си комични случки от представлението…Някои дори успяха да се сдобият с автограф и снимки с родните театрали. Истински фурор направи трупата в Гоце Делчев!

Остава ни само да си пожелаем повече такива емоции, повече „храна” за душите ни, повече положителни спомени…
А дано!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене