Героят за „Пирин“(Благоевград) срещу „Славия“ Мартин Тошев стана „Играч на кръга“

Мартин Тошев ще получи приза за „Играч на кръга“.

Днес в залата на „Пресклуб България“ нападателят ще приеме заслужената си награда за отбелязаните си два гола в София на „Славия“ и основния си принос за първата победа на благоевградчани през пролетта.

Във въпросния двубой хората на Наджи Шенсой Пирин постигнаха изненадващ успех с 2:1 насред столичния квартал „Овча купел“, след като постигнаха пълен обрат.

Борислав Балджийски откри резултата през първото полувреме, но с две попадения на бившия състезател на „белите“ Мартин Тошев през втората част „орлетата“ нанесоха своя удар и взеха жизненоважни 3 т. Първо в 57-ата мин. при първата си по-сериозна опасност. Мартин Тошев се измъкна от бранителите на „Славия“, възползва се от отлично центриране в наказателното поле и с глава вкара за 1:1.

В 72-ата мин. „Пирин“ организира добра контра атака, при която Тони Тасев подаде към Мартин Тошев на границата на наказателното поле, а нападателят реализира с прецизен удар в ъгъла.

Успехът бе и първи за Пирин в последните 8 мача като трите точки са много важни за отбора на Наджи Шенсой в битката за оцеляване. С тях тимът от Благоевград вече има аванс от 3 точки пред конкурента си на дъното Монтана.

В същото време пък Славия се отдалечи от възможността да се класира за евротурнирите през следващия сезон. „Белите“ остават четвърти като вече са на 3 точки зад третия „Берое“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене