Община Благоевград с мобилен пункт за предаване на негодни батерии и акумулатори

Община Благоевград стартира кампания за събиране на  отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Тя ще бъде  в рамките на два дни – 25 и 26 април. За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от шест пункта в града. По предварително изготвен график лекотоварен автомобил „Ивеко“ с регистрационен номер „Е 7024 АР“, ще събира отпадъците, както в Централна градска част така и в кварталите на Благоевград. Жителите на Благоевград ще могат да предават своите стари печки, хладилници, телевизори, дребни домакински уреди, цифрови фотоапарати, мобилни и безжични телефони и друга електрическа и електронна техника, които ще бъдат извозвани безвъзмездно.

На 25 април от 08.30 до 10.30 часа колата ще бъде в квартал „Струмско“ на паркинга пред „Техномаркет“,  от 10.30 часа до 12.30 часа ще бъдат събирани отпадъци в квартал „Грамада“ пред магазин „Аско Деница, а от  12.30 до 14.30 часа колата ще бъде на разположение на жителите в квартал „Еленово“, като автомобилът ще бъде на кръстовището на ул. „Георги Андрейчин“ и Делвински път.

Кампанията продължава и на 26 април, когато автомобилът ще бъде пред магазин „БГ Маркет“от 08.30 до 10.30 часа,  от 10.30 до 12.30 часа отпадъците могат да бъдат предадени при паркинга на магазин „Била“, а от 12.30 до 14.30 часа и на паркинга на ул. „Димитър Йосифов“. Идеята е кампанията да стане традиционна, с което да бъдат улеснени жителите на Благоевград при основно почистване на домовете си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене