Стършели, оси и влечуги едва не прекратиха мач на „Беласица“(Петрич)

Това се случи в последния кръг на югозападната „В“ група, в който комитите приеха „Сливнишки герой“

Явно стадионът в Коларово бе приготвил изненада за двата отбора, след като през скамейката на гостите излязоха ята стършели и оси, чието присъствие бе гарнирано и от присъствието на пълзящи гадинки. При създалата се картина като от филм на Спилбърг съвсем основателно футболистите и щабът на тима от Сливница не пожела да припари до отредените им места. Това постави под въпрос мача, но домакините успяха да се справят с проблема, а срещата се игра, за което сериозен принос имаше и бившият футболист на петричани, а сега треньор в щаба на „Сливнишки герой“ Петър Малинов.

В нея през първото полувреме в жегата на стадиона феновете на „Беласица“ с умиление си спомняха за показаното от „комитите“ по време на двубоя с ЦСКА преди десетина дни. Скуката, безинтересната и несъсредоточена игра, които бяха пълновластни господари на терена бе разчупена единствено в 39-ата мин. Това се случи след центриране от ъглов удар отдясно настъпи меле пред вратата на гостите, но мераклиите за гол във вратата на гостите се разминаха с топката, а вратарят Димитър Симеонов.

На изключително неравния и изключително лош терен в Коларово след почивката играта на петричкия тим се оживи, а причината бе Александър Якимов, който затвърди впечатлението, че мястото му не е в „Беласица“. Именно той асистира за първото попадение в мача, след като центрира добре към Владимир Кабранов, който изпрати топката майсторски в горния десен ъгъл за 1:0. Малко след това отново Александър Якимов изведе този път Красимир Шапкаров в удобна позиция за стрелба, но нападателят не бе точен в завършващата част на удара. В 58-ата мин. Мартин Таушанов завърши отлична контраатака, изпращайки топката в мрежата на гостите за 2:0. Последва отпускане в играта на футболистите от Петрич, които приеха играта в собствената си половина, което бе наказано в 60-ата мин. от Александър Александров, който се възползва от груба грешка в защитата на домакините намали на 2:1. За капак на два пъти Александър Митушев се намесваше решително и не позволи на Александър Александров и на Борислав Кралев да стрелят отблизо. В 81-вата минута след атака на гостите по десния фланг топката попадна у Румен Кереков и той очи в очи срещу вратаря на „Беласица” Марио Василев изравни за 2:2.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене