Григор Димитров остава №8 в света, губи позиции за „Мастърс“-а в Лондон

Григор Димитров

Григор Димитров остава №8 в света, въпреки че миналата седмица отпадна изненадващо рано на турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати и загуби спечелените в предходния сезон 90 точки.

Българинът е с актив от 3540 точки и си гарантира, че на Откритото първенство на САЩ за сефте в своята кариера ще бъде сред първите осем поставени на турнир от Големия шлем. Това означава, че до четвъртфиналите Григор ще избегне сблъсък с тенисист от топ 4, ако, разбира се, стигне до тази фаза на турнира. Последната за годината надпревара от голямата четворка започва на 25 август в Ню Йорк, а според букмейкърите 23-годишният хасковлия е номер 6 по шансове да спечели титлата.

Заложните къщи определят като най-голям фаворит лидера в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия). Ноле уверено води в тура с 12 770 точки, следван от Рафаел Надал (Испания) с 10 670, Роджър Федерер (Швейцария) със 7490 точки и др. Въпреки че запази позицията си в новото издание на световната ранглиста на АТР, Григор Димитров загуби две места в класацията „Race to London“, която ще определи участниците във финалния „Мастърс“ на осемте най-добри.

В нея най-добрият български тенисист вече е №7 с 3155 точки, а причината за отстъплението му стана доброто представяне в Синсинати на Давид Ферер и Милош Раонич, които сега се намират съответно на 290 и 90 точки пред първата ни ракета. Двамата бележат прогрес и в „Еmirates AТР Rankings“, където са вече съответно №5 и №6, след като изместиха чеха Томаш Бердих./sportal.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене