Книга разкрива автентични рецепти от Брежани и Делчево

Книгата „Културен календар от Брежани и Делчево” ще бъде представена на 2 май от Сдружение „Хора и традиции“. Автори на творбата са председателят на сдружението Румяна Панова и Снежана Стоименова. В нея са събрани автентични рецепти от симитлийското село Брежани и македонския град Делчево.

Събитието е с начало 16,00 часа, домакините в нашето селище ще донесат великденски яйца и козунаци, за да се отпразнува Великден. „Ще се поздравим с Възкресение Христово. Книгата е сътворена с много любов, тя е общо дело, защото в нея са записани автентични рецепти от Брежани и региона, запечатали сме мигове от празниците и хората, които ги сътворяват. 10 уникални рецепти ни предоставиха партньорите от град Делчево. За нас ще бъде чест всяко домакинство да има книгата, да я пази и предава от поколение на поколение“, твърди Панова. Книгата се разпространява безплатно и всяко домакинство на село Брежани ще има такава. Тя е изработена по проект по Програмата за трансгранично сътрудничество.

В нея се разкрива как се правят ястия с екологични продукти, произведени в собствените градини, овкусени с билки от планината, ухаещи и топли, печени на огън. Читателите ще научат каква е кулинарната идентичност на две общини от две държави, които ги дели границата.

www.ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене