5 учебно-тренировъчни предприятия от НПГ „Димитър Талев“ се включиха в международния панаир на Учебно-тренировъчните фирми в Пловдив

От 13 до 15 април в Пловдив се проведе международен панаир на Учебно-тренировъчните фирми. На събитието „ТФ фест 2016“ се представят 112 тренировъчни предприятия на ученици и студенти от България, Сърбия и Черна гора.
В него взеха участие 5 учебно-тренировъчни предприятия от НПГ „Димитър Талев“.
Това са: „ Даймънт стайл“ ООД с предмет на дейност :търговия на дребно с мебели ; „Интересно и лесно“ ООД с предмет на дейност: производство на изделия от отпадъчни материали; „Фантазия“ ООД с предмет на дейност организация на събития; „Фъни дейс“ ООД с туристическа агентска дейност и „Флауър меджик“ ООД с предмет на дейност продажба на дребно на цветя, растения, семена и торове.
Учениците от НПГ “Димитър Талев“, които взеха участие в международното изложение на учебно-тренировъчните фирми са обучавани в специалностите „Организация на туризма и свободното време“, „Оперативно счетоводство“ и „Малък и среден бизнес“.
С участието в подобни събития, учениците имат възможност да сключват сделки, да правят плащания по електронен /банков/ път, или в брой но с виртуални пари, да се запознаят с функциите на основни държавни институции / НАП, НОИ…и др./ Това на практика е ролева игра без наличието на реални пари, като се симулира дейността на реално действащо предприятие в пазарна среда.

Екип на Международен панаир Пловдив обучава участниците как по-добре да се представят на изложения. Те и сега не отстъпват на реалните фирми изложители. Авангардно аранжирани щандове и оригиналните начини за презентиране правят 19-ото издание на „ТФ фест“ изключително атрактивно.
Целта на виртуалните фирми е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до истинските условия на работа и се развива креативното мислене. Всяка година нови 5000 младежи се подготвят в над 300 тренировъчни предприятия у нас. „ТФ фест“ е единственото у нас професионално състезание с международно участие и е включено в Европейската седмица на малките и средни предприятия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене