ОДЗ „Св. Анна“ и ПГТА „Алеко Константинов“ в Сапарева баня с финансиране по ПУДООС

ОДЗ „Св. Анна“ и ПГТА „Алеко Константинов“ в Сапарева баня ще получат финансиране за проектите си по ПУДООС. ОДЗ „Св. Анна“ е кандидатствало по проект „Реконструкция и озеленяване на открити детски площадки“, който е на стойност до 10 000 лв.

Със средствата ще бъдат оформени зони за отдих и игри в двора на детската градина.

Обект на проекта е южната част от двора на детското заведение, който е основен за градината и е планиран на две зони: затревена площ и една обща площадка за свободните занимания на децата от всички групи.

Професионална гимназия по туризъм и администрация „Алеко Константинов“ пък ще получи средства в размер до 5 000 лв.

С тях е предвидено да бъде изграден еко кът в кабинета по география; да бъдат изработени информационни брошури и презентации на екологични теми; да бъдат организирани екологични събития и разработени табла за биоразнообразието в Рила планина.

Ще бъде организирана и проведена фотоизложба на тема: „Природата през моите очи“. Също така се предвижда и обучение на екологична тематика на учениците сред природата.

В двора на училището ще бъде оформен кът за отдих – с нови пейки, ще се посадят различни храсти и цветя.

Двата проекта са свързани с участието на Община Сапарева баня в „Национална кампания за чиста околна среда – 2016 г.“ на тема: „Обичам природата и аз участвам!“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене