ВИДЕО: Сигнал от читатели! Елена Георгиева: Бяхме участици в инцидент в Благоевград, а отношението на полицаите към нас беше повече от смущаващо

Елена Георгиева и Любомир Димитров ни потърсиха, за да разкажат пред нашата камера за инцидент в който са станали участници и най-вече, да споделят притесненията си по отношение на поведението на полицията.

На 9 април, към 21:00 часа вечерта на ул.“Делвинска“ в Благоевград техният автомобил е спрян принудително от друг- управляван от Методи Тренчев, който от думите им стана ясно, че е служител на звено “Съдебна полиция” в града. Тренчев от известно време, живее със съпругата на Любомир с която той е разделен от близо два месеца именно, заради връзката и с него.
Димитров и сестра му Елена Георгиева разказват, че преди въпросната вечер не са имали никакви отношения и контакти с Тренчев и тогава също нямали за цел да комуникират с него, докато той не решил да ги засече с автомобила си и да започне да псува и сипе ругатни по тях, както и да заплашва с оръжие.
Ето какво разказаха Димитров и Георгиева пред нашата камера:

Притесненията на Елена и Любомир са основно по отношение на поведението на пристигналите на място служители на Второ РУП – Благоевград, които видимо по думите на свидетели толерирали Тренчев и се отнесли непристойно с тях. Липсата на отразяване на случая в официалния бюлетин на МВР- Благоевград също ги навежда на мисълта, че случаят ще бъде покрит, а получили информация и че бащата на Методи Тренчев е полицай.
Свързахме се с пресцентъра на МВР-Благоевград от където ни обясниха липсата на случая в бюлетина с това, че понякога не отразяват инциденти, които не представляват обществен интерес. „По случая се работи и е абсурд да се твърди, че ще бъде потулен.“, коментира говорителката на пресцентъра Йорданка Шаркова .
Оказа се обаче, че веднага след нашето обаждане Георгиева и Димитров заедно със свидетелите на случката са извикани да дадат показания, което до този момент не се бе случило.Ние ще продължим да следим случая, както и опитите си да се свържем с другата страна в лицето на Методи Тренчев.

Начална страница

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене