662 каруци шетат по пътищата в община Гоце Делчев

662 каруци шетат по пътищата в община Гоце Делчев. Те бяха преброени от общинската администрация по настояване на ОД МВР, която прави проверки за състоянието на превозните средства и дали могат да се движат по пътната мрежа в района.

В централната градска част на Гоце Делчев знаково е обозначена забраната за движение на превозни средства с животинска тяга, но има много нарушители. Най-често това са хора, които ровят в контейнерите и боклуците. За реда и спазването на общинската наредба следят екополицаи, които залавят нарушители и им съставят наказателни постановления. Глобите за движение в забранените зони по Наредба №1 на общинския съвет, като санкциите варират от 20 до 100 лева.

Екополицаите ловят и безпризорни домашни животни – коне, крави, овце, кози. Четириногите се прибират в специален приют. Това важи и за хванати животни да пасат в общински паркове, зелени площи и урбанизирани територии. За всеки започнат ден престой стопаните им заплащат по 20 лева на глава за едър добитък и по 10 лева на глава за дребен добитък. Освобождаването на животните се извършва след представяне на квитанция за платена такса и възстановяване на нанесените щети. Ако собственикът не заплати разходите по престоя на животните или не ги потърси в седемдневен срок от получаване на съобщението за задържането им, същите се продават на публичен търг с явно наддаване.

www.ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене